CONÇU, PRODUIT ET GRAVÉ EN BELGIQUE DEPUIS 1995

GRAVURE GRATUITE - LIVRAISON GRATUITE

Connexion Panier (0)

Parelmoer, een fijne steen tussen land en zee

bijou nacre

Ah de goede oester … neem na het eten de tijd om de interieur van zijn huis! Blauw en parelachtig roze omlijnen de schelp… Toch zijn het niet pigmenten of kleurstoffen die deze kleuren geven. Inderdaad, parelmoer is een natuurlijk organisch fenomeen (en niet een mineraal zoals je zou denken). Dit zeer harde materiaal wordt afgezet in dunne boven elkaar geplaatste lagen die de binnenkant van de oesterschelp bedekken. Het is de oester zelf die deze aragonietlagen afscheidt. Wat een pracht ! Je zult niet gaan zonder te begrijpen dat deze steen een kunstwerk is voor de sieraden , het brengt zoveel kwaliteiten en vaardigheden in onze sieraden. Pracht, delicatesse, dauw, finesse, elegantie en nog steeds een oneindig aantal koninklijke kwalificaties zijn aanwezig wanneer we deze dragen kleine wonderen .

In dit artikel vind je alle anekdotes van parelmoer, tussen algemene cultuur en esthetiek, art’emi informeert je graag over de onderwerpen dat ze dagelijks werkt!

Parelmoer, een fijne steen in de kleuren van de regenboog

Allereerst moet gezegd worden dat mannen sinds het begin der tijden gefascineerd en aangetrokken zijn door schelpen . Hun iriserende kleuren en vormen vormen inderdaad een nauwe band tussen de aarde en de zee . Schelpen en edelstenen brengen ons samen schoonheden van de natuur . De man heeft zich altijd waardevoller gevoeld met een steen om zijn nek. Schelpen worden over de hele wereld vaak als ruilmiddel gebruikt. Hoewel ze mijlenver van hun punt van oorsprong konden worden verhandeld, kregen ze meer waarde toen ze schaars waren voor populaties ver uit de kust.

Het woord “parelmoer” komt uit het Arabisch “ naqqarah “. In het Engels wordt het “Parelmoer” genoemd sinds koningin Elizabeth I het zijn naam gaf.

Eindelijk is de parelmoer de binnencoating, met iriserende reflecties (regenboog), van bepaalde schelpen van weekdieren zoals oesters en zeeoren. Gebiosynthetiseerd door de mantel en samengesteld uit aragonietkristallen gebonden door een eiwit genaamd conchyoline. Het zijn de dunne laagjes aragoniet die de werking van veroorzaken irisatie en de mooie weerspiegelingen van het paarlemoer die veranderen naargelang de waarnemingshoek. Wat een wonder van de natuur . Het is interessant om je af te vragen wat natuurlijke schoonheden zijn. Inderdaad, de natuur en de aarde bieden ons wonderen in kleine begraven en alledaagse voorwerpen. Laten we profiteren en dank moeder natuur voor’ natuurlijke esthetiek dat zij ons machtigt!

Altijd een beetje meer geschiedenis …

Eerst de melkachtige kleur en iriserende reflecties , uitzonderlijk parelmoer maakte het zeer snel populair bij het maken van sieraden. maar de creatie van knopen, muziekinstrumenten en allerlei decoratieve of modeartikelen droeg bij zijn opkomst. Veel viool- of gitaarbouwers gebruiken namelijk parelmoer om ze te personaliseren. Hoewel duur, is het resultaat vaak erg mooi en verandert het instrument in een echt kunstwerk .

Toch, eindelijk voor de Grieken is parelmoer een liefde symbool : ze boden hun geliefde een juweel aan in bewerkt parelmoer. Katholieken houden van parelmoer, dat symbool staat voor zuiverheid en zachtheid, en gebruiken het om beeltenissen van de Maagd of rozenkrans te maken. De Polynesiërs van hun kant beschouwden parelmoer als de mariene weerspiegeling van de goddelijkheid. ‘ de glimlach van de goden “…

Een verrassend huwelijk tussen witheid en glans

Draag parelmoer sieraden, zoals een mooie ring is om een kleine oceaan binnen te brengen uw dagelijkse leven en in je kleerkast. Deze steen brengt magie wanneer je hem draagt. We waarderen het allemaal, het unieke karakter ervan is unaniem! Een beetje zoals jij wat.

Bij lithotherapie zou bijvoorbeeld parelmoer voor zijn melkachtige kleur deugden hebben moederlijk en beschermend . Het beschermt zachtjes tegen aanvallen van buitenaf en brengt rust en kalmte. Hij zou dus bescherming bieden tegen slechte invloeden en zou zeer geruststellend zijn. Voor uw dagen is het onbegrijpelijk dat wij een paarlemoersteen aanraden, het zal u rust en kalmte brengen! Wat is er mooier dan een beschermende outfit?

Namelijk, parelmoer is biologisch en daarom erg gevoelig voor uw omgeving. Het wordt schoongemaakt met lauw water, zeep en een zachte borstel om sporen van vuil te verwijderen. Wat is er eenvoudiger? U hoeft niet naar Perpète-lès-Oies te gaan om op te halen een magisch product , alles zit in je badkamer . Teken je penselen, alstublieft. De overgrote meerderheid van parelmoer sieraden is in zilver of witgoud, maar een paar, in geelgoud, bieden dit aan een verrassend huwelijk tussen de pure witheid van parelmoer en de warme glans van metaal . Parelmoer is een materiaal dat we herkennen en waarderen vanwege de iriserende reflecties.

We hopen dat dit artikel je niet te stoppen heeft gemaakt over de geschiedenis, deugden en verschijningen van parelmoer! Als je nu je mooie parelmoer accessoires bewondert, zal het niet langer duidelijk zijn dat de schoonheid van de natuur er niet voor niets is. Mooie dag

Call Now Button