CONÇU, PRODUIT ET GRAVÉ EN BELGIQUE DEPUIS 1995

GRAVURE GRATUITE - LIVRAISON GRATUITE

Connexion Panier (0)

Gouden juwelen: Hoe maak je ze schoon?

nettoyer bijoux or

We hebben ons allemaal wel eens de vraag gesteld hoe maak de zijne schoon gouden juwelen of aangetaste, gezwarte of zelfs geoxideerde metalen. Kunnen we onze ringen, kettingen en andere armbanden echt nieuw leven inblazen? Is het voldoende om uw gouden sieraden met een doek schoon te maken om dit voldoende te maken?

Je sieraden zijn verloren hun pracht met tijd ? Wees gerust, het is mogelijk om ze alle uitstraling van hun jeugd terug te geven met de ingrediënten van je keuken en je badkamer! De juwelen kleden onze outfits, karakteriseren onze esthetiek en brengen ons een goed humeur, laten we voor ze zorgen zoals het hoort ! In dit artikel vind je al onze tips voor het schoonmaken van je sieraden door nobele materialen .

Het schoonmaken van je gouden juwelen is echt geen rocket science!

Goud is een zacht metaal dat gemakkelijk bekrast kan worden en dat wordt snel vuil . Hoewel het belangrijk is om uw gouden sieraden schoon te maken, is het beter om geen te agressieve producten te gebruiken. Onze sieraden zijn een deel van ons dat we naar voren brengen, dat we laten zien hele wereld . Daarom hebben ze onze volledige aandacht nodig. In tegenstelling tot de ketting en oorbellen, onze gouden ringen sneller vuil en beschadigd worden . Onze handen zijn constant in actie, wat onze ringen blootstelt aan verschillende risico’s: schokken, vuil, vastlopen, wrijving, transpiratie … edelstenen waardoor het dubbel zo gevaarlijk is.

Net als met zilver kan goud worden gereinigd zeep (of afwasmiddel) maar ook bakpoeder . Daarvoor hoef je alleen maar je gouden juweel onder te dompelen in een kom met water (heet voor de zeep en lauw voor de baking soda). Even laten weken, inwrijven, uitspoelen en klaar. Trouwens, als je op originaliteit wilt spelen, kun je de gouden sieraden ook schoonmaken met talk en een kleine doek. Deze heeft de deugd om te maken glans goud en maak het als nieuw, zonder het te beschadigen!

Dan is er de allerhoogste optie … Ga naar een juwelier om je sieraden mee schoon te maken. Sommige sieraden zijn te kwetsbaar om zelfgemaakte schoonmaak te riskeren. Sieraden met edelstenen kunnen bijvoorbeeld last hebben van reiniging met kokend water, omdat de warmte soms de kleur van de steen verandert. Van tijd tot tijd moet je ze een beetje geven vertrouwen … Laat ze je gouden sieraden schoonmaken .. Het blijft hun taak!

De verschillende reinigingen volgens de verschillende soorten goud

De methoden zijn vergelijkbaar om haar sieraden met ringen van witgoud schoon te maken. Aan de andere kant zul je moeten verdubbelen delicatesse bij het wrijven van metaal om vuil los te maken. Witgouden sieraden zijn inderdaad bedekt met een laag gerhodineerd blad. Dit geeft glans en sprankeling aan het juweel. Het vervaagt echter van nature na verloop van tijd. Onderhoud regelmatig uw witgouden ringen.

Als uw gouden ring is versierd met stenen, moet u uw reinigingsmethode aanpassen. Weet inderdaad dat de smaragd en de parel zijn erg kwetsbaar en verdragen geen warm water goed. De diamant moet van zijn kant uit de buurt worden gehouden van producten die “vet” op het oppervlak afzetten, zoals vochtinbrengende zeep. Voor dit soort sieraden raad ik je aan om je gouden sieraden mee schoon te maken lauwwarm water toegevoegd met een beetje Marseillezeep. Gebruik een zachte tandenborstel om al het stof en vuil te verwijderen, vooral in de klauwen die de stenen ondersteunen.

Kleine slimme tip de lynx. Om de glans te herstellen fantasie sieraden , kunt u ze beschermen door ze te bedekken met blanke lak. Je kunt ook bladgoud of bladzilver gebruiken om een verslaafde aan nepjuwelen te corrigeren (en ik verzeker je dat het niet zo veel kost, maak je geen zorgen). Je hoeft alleen maar bevochtigen een beetje het beschadigde deel en breng het vel eenvoudig aan.

Dingen die u niet moet doen …

Het schoonmaken van haar gouden juwelen komt van a goede daad , maar wees sowieso voorzichtig met wat u doet. De juwelen zijn breekbaar en we zijn vaak geneigd het te vergeten, omdat we ze constant bij ons hebben. Maar hier zijn er twee drie advies die u wellicht kunnen helpen.

Vermijd koste wat het kost het contact van goud met chloor. Het zal na verloop van tijd het goud verslechteren. Verwijder alle gouden sieraden wanneer u met bleekmiddel reinigt en voordat u chloorhoudende baden en spa’s betreedt. Maak het goud niet schoon met tandpasta , hoewel sommige mensen of sites het misschien aanbevelen. Sommige bevatten schuurmiddelen, zoals silica (gevonden in kwarts), dat kan dof glanzende afwerking goud.

Maak haar gouden juwelen schoon , een inspanning, wat de duivel, discipline die ik van je heb afgenomen, markeer op je schema je jaarlijkse bijeenkomst tussen jullie aanbeden sieraden en jezelf… Het is belangrijk om ze in de watten te leggen, ze maken ons zo blij! U kunt ook een artikel vinden op opruimen sieraden op de blog, de zorg voor uw edele materialen is belangrijk voor ons!

Call Now Button